Golden Earring will rock the beach on June 4th

See the 2010 impression of the Royal Beach concert: userfiles/media/video/rb2010.html

[ PERSBERICHT ]

Amsterdam, dinsdag 1 maart 2011

Golden Earring en Elton John op Royal Beach Concert 2011

Het Royal Beach Concert, het jaarlijks terugkerende evenement waarbij zon, strand en greatest hits centraal staan, bevestigt vandaag de eerste twee headliners. Elton John en de Golden Earring maken op zaterdag 4 juni hun opwachting tijdens de tweede editie van het Royal Beach Concert op het strand van Scheveningen. Tevens start vandaag de kaartverkoop voor het concert dat vorig jaar ruim 45.000 bezoekers trok.

Elton John was in 2009 voor het laatst in Nederland. Het Royal Beach Concert is dit jaar het enige concert dat hij zal geven in Nederland en België. De Golden Earring deed al eens een groots strandconcert in Scheveningen, ter ere van hun 25-jarig jubileum in 1986. Naast deze twee topacts zullen andere bekende artiesten op 4 juni het podium in Scheveningen betreden. Deze namen worden nader bekend gemaakt. Het Royal Beach Concert is hiermee een belangrijk concert geworden voor internationaal bekende artiesten.
Initiator van het Royal Beach Concert Bob Reiche: ‘Het Royal Beach Concert is onlosmakelijk verbonden met internationale top-acts: de beste artiesten vertolken hun grootste hits. Elton John staat garant voor een fantastisch optreden, waarbij alle legendarisch klassiekers de revue passeren. Ook onze trots van eigen bodem de Golden Earring, met meer dan dertig gouden en platina albums en internationale bekendheid, past perfect in het plaatje en is een aanwinst voor de programmering.’

Het Royal Beach Concert beleefde vorig jaar haar eerste editie op het strand van Scheveningen en trok toen met hoofdact Bon Jovi ruim 45.000 bezoekers. Zowel de gemeente Den Haag als de middenstand en bezoekers waren unaniem lovend over de sfeer en organisatie van deze eerste editie en bereiden zich voor op een tweede editie van het nu al legendarische strandfestival. Het concert heeft een jaarlijks terugkerend karakter waarbij zon, strand en greatest hits centraal staan. Met recht kan het Royal Beach Concert Europa’s meest ambitieuze strandconcert genoemd worden.

Dit jaar sluit het Royal Beach Concert aan bij de Haagse festivalperiode The Hague Festivals. Van 1 tot en met 26 juni staat Den Haag voor het vijfde jaar in het teken van muziek, cultuur en evenementen. Duurde The Hague Festivals voorgaande jaren drie weken, met de toevoeging van het Royal Beach Concert wordt deze periode verlengd naar een maand. Tevens markeert het Royal Beach Concert de start van het festivalseizoen in Nederland.

Een deel van de kaarten voor het Royal Beach Concert is dit jaar tegen een lagere prijs verkrijgbaar dan tijdens de eerste editie in 2010. Hiermee komt de organisatie tegemoet aan de wensen van de bezoekers. Voor wie exclusief wil genieten van het Royal Beach Concert is er de mogelijkheid om Golden Circle kaarten te bestellen. Met name dit hoge kaartsegment bleek vorig jaar erg geliefd onder de Royal Beach Concertbezoekers en was binnen enkele weken uitverkocht. Ook dit jaar geldt dat er maar een beperkt aantal Golden Circle plaatsen zijn.

Kaarten voor het Royal Beach Concert zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via Ticketpoint (http://www.ticketpoint.nl/evenement/Royal%20Beach%20Concert) en variëren in prijs van € 58,50 (Vak A), € 89,50 (Vak B) tot € 125,00 (Golden Circle).