Tits 'n Ass to be released May 11, 2012


Tits ’n Ass: Golden Earring terug met nieuw album

Na negen jaar brengt Golden Earring op 11 mei a.s. het nieuwe studio album ‘Tits ’n Ass’ uit.  George Kooymans, Barry Hay, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk laten met een collectie nieuwe rocksongs en meeslepende ballads horen, waarom ze al vijftig  jaar eenzaam aan de top van de Nederpop staan.

De uit duizenden herkenbare stemmen van Barry en George, de unieke Earring-hooks, ’s werelds beste ritmesectie en het onovertroffen songschrijverschap van deze onverwoestbare rockers, heeft een uiterst spannend album opgeleverd. De brutale titel ‘Tits ’n Ass’ geeft precies aan wat je kunt verwachten: gitaren ingeplugd, versterkers open gedraaid en de energie van de band, zorgen ervoor dat de tracks boordevol spanning de boxen uitspatten.

Het is dan ook met trots dat Universal Music bekend maakt dat Nederlands grootste rockband ervoor gekozen heeft om ‘Tits ’n Ass’ bij Nederlands grootste platenmaatschappij uit te brengen. Golden Earring zette op maandag 26 maart, voorafgaand aan een spetterende show in het Zaantheater in Zaandam, de handtekeningen onder de platencontracten.

‘Met welke grote artiest je ook praat, Jack White of Keith Richards, ze kennen de Earring allemaal. Het is de enige Nederlandse band die echt wereldberoemd is’, zegt Roy Teysse, MD Universal Music USM.

‘Tits ’n Ass’ verschijnt op vrijdag 11 mei. De dag daarvoor zal de release van het album gevierd worden met een albumpresentatie in samenwerking met Radio 2 in Paradiso. De kaartverkoop voor deze zeer besloten showcase start op 7 april.

Golden Earring is terug, van vijftig jaar nooit weggeweest!