Drum Driedaagse door Cesar

DrumDrieDaagse bij Cesar Zuiderwijks Music Station In Musicon, Soestdijksekade  345, Den Haag

De 12de DrumDrieDaagse in Den Haag gaat vrijdag 9 augustus van start
Drie dagen lang les van Cesar Zuiderwijk,  John Engels & Barnicle Bill, Roël Calister & KiT, en vele anderen

De DrumDrieDaagse, een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant, gaat vrijdagochtend 9 augustus voor de 12de keer van start in Musicon, Den Haag. De 72 deelnemers krijgen drie dagen lang les van 17 leraren, die allemaal een ander onderdeel van het drumspel zullen overbrengen op de deelnemers: blastbeats, fills, cajon bij je drums, paradiddles, triolen, snaredrumtechniek, jazzdrummen, met meerdere drummers samenspelen, spelen in een band etc etc. Ze krijgen les in privégroepjes van zes, elk uur bij iemand anders. Elke drummer die een beetje kan spelen kan  meedoen. De groepjes worden naar spelniveau ingedeeld.

DrumDrieDaagse: dat is je drie dagen lang tussen 10 en 6 met 72 collegadrummers onderdompelen in alle facetten van drums spelen, begeleid door de topdrummers van Nederland. Met heel veel lol!

Er zijn nog een aantal van de 72 plaatsen beschikbaar!

 Het docententeam bestaat uit de crème de la crème van de Nederlandse drummersscene!

• Cesar Zuiderwijk (Golden Earring): fills in groepjes van 2,3, 4 en 5 maten

• John Engels & Barnicle Bill: dé jazzdrummer van Nederland komt met zijn trio uitleg geven

• Roël Calister & KiT: drummer/percussionist over Antilliaanse tambu-ritmes en de cajon

• Wim van der Westen (Kane): over het beste uit de drumboeken

• Koen Herfst (I Chaos, Armin van Buuren): blastbeats en vette fills

• Juan van Emmerloot: topdocent over wat je kan doen met polyritmes, paradiddles en triolen

• En de leraren van Music Station en Slagwerkkrant, waaronder Tim Koning (onafhankelijkheid), Sarah Lavinia Feenstra & band (bandcoaching), Fred Cohen (ensembledrummen), Olaf Fase (motoriek), Ernst van Ee (dubbele bassdrums), Rob Kramer (techniek), Mark Eeftens (liedjes spelen op drums), Dennis Boxem (oneven maatsoorten), Nienke Kollias (paradiddles), Gerben de Bruijn (triolen/sextolen/nonolen), en Peter Jan Eusman (triolen en accenten). 

VRIJDAGAVOND 9 AUGUSTUS SPECIAAL CONCERT VAN KUENTA i TAMBU!

Vrijdagavond vanaf 20.30 is er in het kader van de DrumDrieDaagse een optreden van Roël Calister’s Kuenta i Tambu. De hipste Afro-Caribische ritmes in een dancejasje! De band koppelt tambu-ritmes uit Curacao aan dancegrooves. Noem het global bass, of tambutronics . Met percussionisten Roël Calister, Tshepho Pietersz en Vernon Chatlein, zangeres Diamanta Vonlieshdek en een dj. Toegang € 7,50 (voor D3D-deelnemers gratis)

ZATERDAGAVOND 10 AUGUSTUS: SESSIE OLV SARAH LAVINIA FEENSTRA

Op zaterdagavond is er vanaf 21.00 uur een sessie met de drummers van de DrumDrieDaagse. De band ‘The Smart’ o.l.v. Sarah Lavinia Feenstra speelt nummers die bij toerbeurt door de aanwezige drummers aan de zijde van Cesar Zuiderwijk en andere docenten kunnen worden meegespeeld. Toegang € 7,50 (voor D3D-deelnemers gratis)

DrumDrieDaagse vr-za-zo 9-10-11 augustus

Musicon/MusicStation, Soestdijksekade 345, Den Haag 

De deelnamekosten bedragen € 235,-, inclusief dagelijks een lunch, en drie consumpties. Er zijn nog deelnameplaatsen beschikbaar.
Ga naar de website om je in te schrijven.  www.drumdriedaagse.nl

De DrumDrieDaagse is een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant en wordt mede mogelijk gemaakt door Roland drums, Pearl drums en Zildjian cymbals.

Wilt u meer informatie, of een van de organisatoren (Cesar Zuiderwijk / Erk Willemsen) hierover spreken? Mail naar [email protected] of bel 020 675 5308.