Drum3Daagse

LogoDrum3Daagse2014

Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant presenteren de dertiende DrumDrieDaagse In Musicon, Soestdijksekade  345, Den Haag

De 13de DrumDrieDaagse in Den Haag gaat vrijdag 8 augustus van start Drie dagen lang les van Cesar Zuiderwijk,  Jett Reble’s Rick van Wort, Van Velzen’s Jimmy van den Nieuwenhuizen, en vele anderen.

cesar zuiderwijkDe DrumDrieDaagse, een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant, gaat vrijdagochtend 8 augustus voor de 13de keer van start in Musicon, Den Haag. De 72 deelnemers krijgen drie dagen lang les van 17 leraren, die allemaal een ander onderdeel van het drumspel zullen overbrengen op de deelnemers: blastbeats, fills, cajon bij je drums, paradiddles, triolen, snaredrumtechniek, jazzdrummen, met meerdere drummers samenspelen, spelen in een band etc etc. Ze krijgen les in privégroepjes van zes, elk uur bij iemand anders. Elke drummer die een beetje kan spelen kan  meedoen. De groepjes worden naar spelniveau ingedeeld.


DrumDrieDaagse: dat is je drie dagen lang tussen 10 en 6 met 72 collegadrummers onderdompelen in alle facetten van drums spelen, begeleid door de topdrummers van Nederland. Met heel veel lol!

Er zijn nog een aantal van de 72 plaatsen beschikbaar!

Het docententeam bestaat uit de crème de la crème van de Nederlandse drummersscene!

  • Jimmy van den Nieuwenhuizen is de vaste drummer van Van Velzen en MainStreet.
  • Rick van Wort, een genadeloos snel opkomende drummer die furore maakt met Re:Freshed Orchestra en Jett Rebel.
  • René Creemers, bekend van de Drumbassadors heeft nu ook een soloprogramma. Hij komt een clinic doen en natuurlijk maakt hij gebruik van zijn geweldige lesgeefcapaciteiten.
  • Hans la Faille schreef geschiedenis bij Cuby & The Blizzards en Sweet d’Buster, en speelt nu met de Hans la Faille Showbizz Bluesband. De shufflemaster komt lesgeven in bluesdrummen.
  • Percossa-slagwerkers: leden van deze percussietheatergroep laten die hele andere kant van het drummen zien: theatraal, met percussie uit alle hoeken van de wereld.
  • En natuurlijk Cesar Zuiderwijk zelf, van wie je les krijgt in privégroepjes van zes en tijdens de clinics.

En het volgende vaste docententeam: Fred Cohen, Peter-Jan Eusman, Nienke Kollias, Dennis Boxem, Mark Eeftens, Sarah Lavinia Feenstra, Erk Willemsen, Tim Koning, Olaf Fase, en Gerben de Bruijn.

Het vrijdagavondconcert met de Hans la Faille Blues Band – 8 augustus 20.30 uur
Na een dag lang clinics en lessen volgen kan je ’s avonds chillen met De Hans la Faille Blues Band ‘speelt een mix van r&b en blues, maar wel met een swingende inslag’, aldus La Faille. Deelnemers aan de DrumDrieDaagse kunnen hier gratis bij zijn (maar je mág ook naar huis als je éven genoeg hebt :), voor andere concertbezoekers is de entree € 7,50.

De zaterdagavond sessie met The Smart – 9 augustus 20.30 uur
Vrijdag en zaterdag maken de bandcoachinglessen van Sarah Lavinia Feenstra deel uit van de DrumDrieDaagse. Ze doet dat met de onvermoeibare leden van haar geweldige band The Smart. In die twee dagen werkt ze toe naar de zaterdagavond sessie waar de band de drummers van de DrumDrieDaagse op het podium begeleidt. Natuurlijk weer gratis toegang voor deelnemers. Je vrienden en kennissen kunnen erbij zijn voor € 7,50.

Alpine gehoorbescherming
Bij de start van de DrumDrieDaagse krijgt iedere deelnemer een gratis setje MusicSafe Pro gehoorbeschermers van Alpine cadeau (met drie verschillende filtersets voor lage, gemiddelde en zware demping). Ze dempen de muziek tot een veilig niveau terwijl de muziekkwaliteit behouden blijft. De oordoppen zijn gemaakt van AlpineThermoShape materiaal, dat zich vormt naar je gehoorgang door de warmte van het oor. Ze zijn comfortabel en je voelt bijna niet dat je ze draagt. Toch wel verstandig als drie dagen tussen drummers en drumstellen zit.

DrumDrieDaagse flyer2DrumDrieDaagse vr-za-zo 9-10-11 augustus

Musicon/MusicStation
Soestdijksekade 345
Den Haag

De deelnamekosten bedragen € 235,-, inclusief dagelijks een lunch, en drie consumpties.
Er zijn nog deelnameplaatsen beschikbaar.
Ga naar de website om je in te schrijven.

www.drumdriedaagse.nl

De DrumDrieDaagse is een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant en wordt mede mogelijk gemaakt door Roland drums, Pearl drums en Zildjian cymbals.
Wilt u meer informatie, of een van de organisatoren (Cesar Zuiderwijk / Erk Willemsen) hierover spreken? Mail naar [email protected] of bel 020 675 5308.