14de DrumDrieDaagse


Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant presenteren de 14de DrumDrieDaagse in Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag.

De 14de DrumDrieDaagse in Den Haag gaat vrijdag 7 augustus van start.

drum3daagse-foto4drum3daagse-foto2drum3daagse-foto1

Drie dagen lang les van Cesar Zuiderwijk, Chris Strik, Gabod Dörnyei, Koen Herfst, Kim Weemhoff, Toon Oomen, Bruno Meeus, Olaf Fase, en vele anderen.

Flyer Drum3Daagse 2015

Flyer Drum3Daagse 2015

De DrumDrieDaagse, een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant, gaat vrijdagochtend 7 augustus voor de 14de keer van start in Musicon, Den Haag. De 72 deelnemers krijgen drie dagen lang les van 16 leraren, die allemaal een ander onderdeel van het drumspel zullen overbrengen op de deelnemers: blastbeats , fills, paradiddles, triolen, snaredrumtechniek, jazzdrummen, met meerdere drummers samenspelen, spelen in een band etc etc. Ze krijgen les in privégroepjes van zes, elk uur bij iemand anders. Elke drummer die een beetje kan spelen kan meedoen. De groepjes worden naar spelniveau ingedeeld.

DrumDrieDaagse: dat is je drie dagen lang tussen 10 en 6 met 72 collegadrummers onderdompelen in alle facetten van drums spelen, begeleid door de topdrummers van nú. Met heel veel lol!

Er zijn nog een aantal van de 72 plaatsen beschikbaar!

Het docententeam bestaat uit de crème de la crème van de Nederlandse, Belgische en Hongaarse drummersscene!

 • Onvermoeibaar, boordevol humor, altijd superenthousiast, en immer bereid zijn drumkennis met iedereen te delen. Cesar Zuiderwijk komt weer drie dagen lesgeven!
 • De Hongaarse topdrummer Gabor Dörnyei komt voor de DrumDrieDaagse over uit de UK; een uitstekend docent, bekend van het Institute of Contemporary Music Performance in Londen.
 • Jazzdrummer en brusheskunstenaar Chris Strik brengt de deelnemers de kneepjes van het jazzvak bij.
 • De clinic van de Belgische drummer Bruno Meeus is een een ode aan John Bonham. ’s Avonds laat hij de praktijk zien met het concert van zijn band Letz Zeppelin.
 • Teacher of the greats, Toon Oomen gaf les aan Hans Eijkenaar, Hans van Oosterhout, Jimmy van den Nieuwenhuizen en vele anderen – nu kan jij ook les van hem krijgen!
 • Olaf Fase maakt momenteel furore bij Slagerij van Kampen. In zijn clinic gaat hij in op wat je als drummer anno 2015 allemaal moet beheersen
 • Terug van een wereldtour met Armin van Buuren en met soloalbum Back To Balance in z’n rugzak: Koen Herfst
 • De drummer met cojones; van jazz tot verstild, de feniks zelf: Kim Weemhoff
 • Ooit al eens een drumgroep bij Fred Cohen gevolgd? Een superervaring! Samenspelen met zes drummers, leren slagwerkstukken te spelen en te soleren.
 • Sarah Lavinia Feenstra gaat met haar band The Smart weer twee dagen lang bandcoaching doen, uitmondend op zaterdagavond in een geweldige sessie met The Smart, waar elke deelnemer aan me kan doen. Geef je favoriete nummer op en speel!
 • En dan is er natuurlijk nog het vaste docententeam van Music Station en Slagwerkkrant. Mark Eeftens, Sarah Lavinia Feenstra, Gerben de Bruijn, Dennis Boxem, Tim Koning, Peter-Jan Eusman en Erk Willemsen

Vrijdagavond 7 augustus: Letz Zeppelin
Letz Zeppelin, de tributeband van Bruno Meeus treedt ’s avonds op in Musicon – ook toegankelijk voor niet-deelnemers.

Zaterdagavond 8 augustus: Session met The Smart
De drummers van de DrumDrieDaagse betreden zelf het podium om te drummen met de band The Smart onder leiding van Sarah Lavinia Feenstra – ook toegankelijk voor niet-deelnemers.

Inschrijven voor DrumDrieDaagse

www.drumdriedaagse.nldrum3daagse-foto3
De deelnamekosten bedragen € 235,-
Maximaal aantal deelnemers: 72
7-8-9- augustus 2015
Locatie: Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station. Mede mogelijk gemaakt door Zildjian, Remo, Roland, en Pearl.

Wilt u meer informatie, of een van de organisatoren (Cesar Zuiderwijk / Erk Willemsen) hierover spreken? Mail naar [email protected] of bel 020 675 5308.