Nieuwe single SAY WHEN

Barry, George, Rinus en Cesar: 50 Years Together.

Nieuwe single SAY WHEN: Golden Earring rockt voort!

Een jubileum voor Golden Earring! Dezer dagen spelen Barry, George, Rinus en Cesar al 50 jaar non stop samen, in deze samenstelling!
Een vermoedelijk uniek feit in de wereld van de internationale rockmuziek.

Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring grootschalig en langdurig nationale en internationale successen geboekt met onder andere Radar Love (‘s werelds nr 1 roadsong), Twilight Zone en When The Lady Smiles.

De bijbehorende albums Moontan en Cut werden millionsellers en brachten Golden Earring internationale sterrenstatus.
In thuismarkten Nederland en Belgie domineert Golden Earring al jaren de statistieken met meer dan 30 gouden en platina albums.

50 YEARS TOGETHER

Hoewel de band in feite al langer dan 50 jaar bestaat, was dat niet altijd in de huidige samenstelling. Eind 1969 deed Cesar zijn intrede in de band en vanaf dat ogenblik was er sprake van ‘Cesar on drums’!

Barry, George en Rinus speelden destijds al een tijdje samen. Na enige repetities ging het viertal vanaf begin 1970 in deze samenstelling de buhne op tot op de dag van vandaag.
De band is weer op tournee en geeft bijvoorbeeld 16 november aanstaande een groots concert in Ahoy Rotterdam. Voor tickets ga naar Ticketmaster.

SAY WHEN

Om dit heugelijke jubileum te vieren wordt er voor het eerst in 4 jaar weer nieuwe muziek van Golden Earring uitgebracht:
Er wordt afgetrapt met de single
SAY WHEN, een ‘ouderwetse’, dynamische rocker van een in topvorm verkerende Golden Earring!

De band tekende voor deze single weer bij Red Bullet en om dat te vieren komt er onder meer een limited edition fysieke single uit met als tweede track ‘Back Home’, een nummer 1 in 1970, tevens de doorbraak single in Duitsland.

‘Back Home’ was ook de 1e single van Golden Earring in de huidige ‘gouden’ samenstelling: 50 YEARS TOGETHER.

‘Say When’ is verkrijgbaar vanaf 25 oktober, digitaal via alle grote download en streaming portals en de limited edition fysieke single via de grotere retailers zoals bol.com en in de merchandise stand bij optredens!

Voor 2020 staan er een nog paar bijzonder releases in de planning, singles and vinyl…

Daarover later meer!