28 April –  Live From The Twilight Zone

Behind the Music en RedBullet presenteren eenmalige vertoning van Live From The Twilight Zone van Golden Earring

Op 23 juni 1984 speelde Golden Earring een legendarische uitverkochte show in de Groenoordhallen in Leiden. Het optreden werd opgenomen door regisseur Dick Maas en eindelijk is de gerestaureerde concertfilm Live From The Twilight Zone te zien op groot scherm op zondag 28 april in de Kleine Zaal.

KOOP TICKETS

Na afloop vertellen Earring-leden Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk over hun herinneringen aan het optreden en Wouter Bessels van RedBullet doet uit de doeken hoe de restauratie verliep. Gespreksleider is Martin Kuiper.

Het optreden in de Groenoordhallen in Leiden was de ‘homecoming’-show van Golden Earring, na de, zo bleek later, laatste Amerikaanse tournee die de band ondernam. Volgens fans behoort deze show tot de beste die Golden Earring in hun bijna zestigjarig bestaan hebben gespeeld.

De beelden laten een band in bloedvorm zien. Veel nummers van de succesalbums Cut en N.E.W.S. komen langs, zoals Twilight Zone, When The Lady Smiles, The Devil Made Me Do It en Mission Impossible. Maar natuurlijk ontbreken klassiekers als Radar Love en Long Blond Animal ook niet.

De concertfilm wordt op 26 april op DVD uitgebracht als onderdeel van de box set GOLDEN EARRING BACK HOME – THE COMPLETE LEIDEN 1984 CONCERT. Naast het concert bevat deze box twee cd’s met de integrale opnamen van het optreden en drie bonus videoclips.