Golden Earring brengt jublieumconcert ‘Five Zero’ uit op dvd

Ziggo Dome show met 50 jaar Earring-geschiedenis vanaf 24 juni verkrijgbaar.

George Kooymans, Barry Hay, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk zijn dik in de zestig, hun band bestaat langer dan The Rolling Stones en hun eerste hit bereikte al een halve eeuw geleden de Top 10. Toch stond Golden Earring op 12 december 2015 als een roedel jonge honden op het podium van de Ziggo Dome, want daar vierden de leden van Nederlands oudste, succesvolste en internationaal meest beroemde band met hun spetterende Five Zero-show dat ze al dik 50 jaar hits en succesalbums maken. Het concert zal 24 juni 2016 uitkomen op DVD.

Het immer jeugdige viertal overdonderde het 17.000-koppige publiek vanaf de eerste noot met het onweerstaanbaar rockende Back Home. Daarna volgden onverwoestbare Nederpopklassiekers, van Buddy Joe,Just Like Vince Taylor en Long Blond Animal tot Another 45 Miles, Going To The Run, When The Lady Smiles, She Flies On Strange Wings en de stuiterende afsluiter Holy Holy Life. En natuurlijk ontbraken ook de onnavolgbare bassolo van Rinus en de donderende drumshow van Cesar niet, net zomin als nieuwe klassiekers Identical, That’s Why I Believe In Her en Je Regrette en de wereldhits Radar Love en Twilight Zone. Golden Earring bereikte daar op die gedenkwaardige decemberavond een nooit eerder vertoond muzikaal, emotioneel en historisch hoogtepunt tijdens een ruim twee uur durend feest van herkenning met wervelende rock, flitsend spel en – ook na al die jaren – onverminderd krachtige zang van Barry Hay en George Kooymans. Onze Earring na vijftig jaar op zijn absolute hoogtepunt; dit is een show om nooit meer te vergeten.

Bestel nu via Bol.com:

Golden Earring – Five Zero Live at the Ziggo Dome

Golden Earring – The Hague Limited inclusief DVD Five Zero

five-zero-dvd