Back Home – 9 december 2017 Ziggo Dome

Op zaterdag 9 december 2017 staat de Golden Earring weer in de Ziggo Dome. Het is de tweede keer dat de Earring op het podium staat van de Ziggo Dome. Meer informatie op de website van de Ziggo Dome en tickets zijn te koop bij ticketmaster.

Golden Earring is één van Nederlands meest succesvolle bands en heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoort met Radar Love en Twilight Zone twee wereldhits. Zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig wordt er getoerd in de Verenigde Staten. Na het single- en lp-debuut in 1965 blijft de band in de decennia die volgen nieuw werk uitbrengen, met The Hague uit 2015 als het meest recent album. De klassieke bezetting van de band ontstaat in 1970 en is nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. Golden Earring treedt nog altijd elke maand op, in vrijwel altijd uitverkochte zalen, feesttenten en theaters, met elektrische en akoestische shows. Geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van deze statistieken komt.